Skip Navigation Links
ALBO Betonbouw N.V.
Werkwijzen
Opbouw van een werf
RealisatiesExpand Realisaties
Jobs
Informatie aanvragen
Contactgegevens
Developed by Edoceo©

Na een haalbaarheidsstudie, die een 100% vaste planning gegarandeerd, zal ALBO Betonbouw NV de werkwijze met de klant bespreken.

Op de afgesproken datum wordt van start gegaan met het project. Het uitzetten van het gebouw wordt door de hoofdaannemer gedaan. De grondwerken worden a.d.h.v. houten piketten door ALBO Betonbouw NV zelf uitgezet. Het uitgraven in talud-vorm is dan weer voor rekening van de hoofdaannemer. Hierbij wordt een werkruimte van minimum 80cm rondom de kelder voorzien.

ALBO Betonbouw

Op het grondwerk, op +/- 15cm buiten de kelderwand, wordt een randbekisting ( verloren bekisting ) geplaatst door ALBO Betonbouw NV. Daarna wordt een pvc folie ( dikte 0,1mm ) gelegd waarop betonblokjes worden geplaatst. Hierop wordt de vloerwapening aangebracht. Wanneer er een dubbele wapening is voorzien, worden zigzag afstandhouders geplaatst tussen het onder-en bovennet. Tevens wordt een wachtwapening en waterkering voorzien volgens de methode die de waterdichtheid garandeerd. De vloerplaat wordt afgewerkt met een trilplaat.

( indien een andere methode wordt gebruikt, wordt dit expliciet vermeld in de offerte )

Alle wapening wordt door ons werknemers in eigen aterlier op maat gemaakt.

ALBO Betonbouw

Eenmaal de werf voorbereid is kan er van start gegaan worden met de werken. Onze bekisters plaatsen op vakkundige wijze de bekistingen. Deze bekistingen zijn van het type Cometal of Peri. De hoogtes van de bekistingen variëren : ( in cm ) 50,62.5,75,100,125,150,175,200,210,225,235,240, 250,265,275,300,330. Om hogere of tussenliggende hoogtes te gebruiken kunnen de verschillende hoogtes gecombineerd worden. Eens de bekistingen op z'n plaats staan, wordt de beton gegoten.

Als de gestorte beton volledig droog is, worden de bekistingen door ALBO Betonbouw NV verwijderd en wordt de werf schoongemaakt.

ALBO Betonbouw

De in de offerte opgegeven dikte van vloerplaat en wanden is louter informatief. Voor de stabiliteitsgarantie dient een betonstudie te gebeuren door de opdrachtgever. Eventueel extra beton en wapening zal aangerekend worden.

Veiligheidscoördinator
Art. 5van het KB van 25/01/2001 betreffende de tijdelijke en mobiele bouwplaatsen bepaalt dat een veiligheidscoördinator dient aangesteld te worden wanneer de werkzaamheden door ten minste twee aannemers worden uitgevoerd. Ten einde een coördinator aan te stellen kan de klant beroep doen op ALBO Betonbouw NV. De kosten voor de veiligheidscoördinator zijn NIET inbegrepen in onze offerte.

ALBO Betonbouw NV - Olmenlaan 18 - 2460 Lichtaart